Corsica

Corsica wordt ook wel Ille de Beauté genoemd. Eiland der schoonheid en dit is zeker waar. Corsica is een veelzijdig eiland, mooi stranden,veel bergen, leuke dorpjes. 
En nog vrij rustig, zelfs in het hoogseizoen. Er is 1 hoofdweg rond het eiland, deze is goed te rijden. De binnenwegen zijn van wat mindere kwaliteit.

Overtocht
De goedkoopste overtocht is van Genua naar Bastia met Moby Lines. Deze overtocht is te rechtstreeks te boeken bij Moby Lines. € 420,00 (2007 met camper 6,5 m en 2 volw. 3 kind.) De overtocht duurt 4,5 uur. Er zijn diverse eetgelegenheden aan boord, kinderspeelgelegenheid en er is zelfs een klein zwembad op het dek.
Genua
moby lines
Porto Vecchio
Deze plaats ligt in het zuiden van Corsica aan een prachtige baai. Camping Rondinara ligt vlakbij deze baai. Een wat hoger gelegen camping met prachtig uitzicht over de baai. (alleen toegangsweg naar camping is slecht). Deze camping heeft geen vaste plaatsen, je kunt gaan staan waar je wilt. Een leuke camping met mooi panorama zwembad en goede pizzeria. Vanaf de camping is het ongeveer 10 min wandelen naar het strand.
baai Porto Vecchio
zwembad Rondinara
Bonifacio
Een van de mooiste plaatsen van Corsica is Bonifacio.Een aanrader is een rondvaart langs de kliffen. Vanaf de zee kun je pas zien hoe de rotsen onder het stadje zijn weggeslagen. Met een toeristisch treintje kun je een rondtocht door het historische stadje maken.'s Avonds kun je heerlijk eten langs de boulevard en in de haven en alle jachten bewonderen. De één nog groter en luxer dan de ander.
Een ligt een leuke stadscamping in Bonifacio. Vanaf de camping kun je te voet dit plaatsje bekijken.
bonifacio
haven
Ajaccio
Dit is de hoofdstad van Corsica. Deze plaatst heeft een leuk winkelcentrum.
In de buurt van Ajaccio liggen mooie stranden. De mooiste zijn Agosta en Ruppione. Het zeewater is hier warmer dan aan de oostkust van Corsica. Mooie hoge golven bij Ruppione. Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt van Ajaccio.

Ruppione
Cascades de Anglais
Een leuke wandeling kun je maken naar deze watervallen.  De tocht erheen is vrij pittig.
In de zomer is er weinig water. Maar kinderen kunnen heerlijk spelen in de waterbekken bij de waterval
cascades de Anglais
Canonying
Op Corsica moet je zeker een keer gaan Canonying. Er zijn verschillende gebieden waar dit mogelijk is. Een van die gebieden is la Richiusa in Bocognano. Je gaat gezamelijk met een groep en insturcteurs voorzien van kleding en materiaal naar dit gebied. Er zijn diverse afdalingen door de Gorges. Prachtig.
Calvi
Deze badplaats ligt helemaal in het noorden van Corsica. Calvi is een leuke toeristische plaats met leuke winkeltjes en boulevard. In Calvi zelf is het strand behoorlijk druk. In Lozari, net iets voor Calvi ligt camping les Clos des Chenes. een leuke camping met groot zwembad., de stranden hier zijn wat rustiger. De badplaats Ille Rousse ligt ook vlakbij,