Corsica met de camper

10-08-2017

Een prachtige eindbestemming voor een mooie tocht met de camper: Corsica. Het hele eiland is prachtig. De mooie rotsachtige kusten, leuke gezellige stadjes, de grote winkelstad Ajaccio, tot de ruige binnenlanden van het eiland. Hieronder een kleine selectie uit de vele mooie plekken op corsica. 

Bonifacio

Ook in Corsica heb je witte kalkformaties. Daarvoor moet je naar Bonifacio in het zuiden, op amper 12 km van Sardinië. De oude vestingstad ligt op een 80 meter hoge rots en sommige huizen hangen als het ware tegen de rotsen, in een breekbaar evenwicht. Maak een wandeling boven op de krijtrotsen en geniet van het spektakel van de aanrollende en beukende golven, tientallen meters onder jou.

Bastia

Bastia, de tweede stad van Corsica, moet het vooral hebben van de elegante haven. Italiaanse invloeden zijn hier duidelijk aanwezig. De oude citadel, de kerk van St.-Jean Baptiste en de Quai des Martyrs de la Libérationzijn enkele van de vele sierlijke bezienswaardigheden.

Porto-Vecchio

Porto-Vecchio, letterlijk: "Oude haven", is een bad- en havenplaats in het zuidoosten Corsica. Het plaatsje in de baai is omgeven door stranden en vakantieaccommodaties zoals campings, appartementen, vakantiehuizen en villa's. Aan restaurants, barretjes, cafés en discotheken ook geen gebrek. De omgeving van Porto Vecchio is bijzonder natuurrijk met moerassen, zoutpannen (waar zout uit gewonnen wordt), wijngaarden en bossen."Porto Vecchio is een leuk uitgangspunt voor een strand- en wandelvakantie". 

Zonza

Natuurlijk is Corsica eigenlijk een grote rots die uit de Middellandse Zee steekt, maar ook op het gebied van rotsen is er een grote keuze voor de liefhebber van ruige natuur en het maken van foto's. Het mooiste plekje op Corsica waar het bergen betreft, vind je bij het plaatsje Zonza. Daar zijn rotspunten te vinden die zo uit het landschap lijken te steken en die echt fotogeniek zijn. Het landschap kan concurreren met de bekende Dolomieten in Noord-Italië.