Open dag van 18 april gaat niet door

25-03-2020

Vierakker - Hanzestad Campers heeft een nieuwe bedrijfshal. Die zou zaterdag 18 april a.s. officieel worden geopend met een open dag. Vanwege de coronacrisis is echter besloten om de open dag niet door te laten gaan. "Erg jammer, want we hadden de mensen graag laten zien wat we allemaal doen. En dat is heel wat", zegt Freddy Terink, eigenaar van Hanzestad Campers aan de Vierakkersestraatweg 19.

"Campereigenaren komen bij ons voor alle mogelijke werkzaamheden: onderhoudsbeurten, schadeherstel, het opsporen en verhelpen van elektronische storingen, de inbouw van accessoires zoals zonnepanelen en automatische levelsystemen. Ook zijn we een Kiwa-gecertificeerde importeur van Bear-Lock, een diefstal preventiesysteem. Voor de inbouw van gasinstallaties zijn we TÜV-gecertificeerd. Belangrijk als je met je camper naar Duitsland wilt. We doen dus echt alles. Dat brede vind ik juist het mooie van mijn werk." Over de nieuwe bedrijfshal: "De is lekker ruim en licht. Het is er heerlijk sleutelen. De hal is 8 meter hoog. Daardoor kunnen we op onze twee hefbruggen ook hoge campers repareren. Die hefbruggen zijn extra lang waardoor campers van vrijwel elk formaat bij ons terecht kunnen."

Persoonlijk contact

Freddy Terink begon in 2007 met Hanzestad Campers op de Revelhorst in Zutphen. Aanvankelijk verhuurde hij alleen campers, maar gaandeweg kwam daar reparatie en onderhoud bij. "Ik ben van huis uit automonteur en mijn hart ligt bij de techniek. Vandaar dat ik na verloop van tijd ben gestopt met de verhuur." Hanzestad Campers hecht veel waarde aan persoonlijk contact. "Klanten kunnen hier gewoon de werkplaats binnenlopen", vertelt Freddy Terink. "En dat persoonlijke en laagdrempelige wordt gewaardeerd. We hebben een zeer trouwe klantenkring. Daaronder zijn zelfs Nederlandse klanten die in het buitenland wonen. Die plannen hun vakantie zo dat ze met hun camper bij ons terecht kunnen voor reparatie en onderhoud."